AOW-leeftijd blijft 67 jaar in 2025

De AOW-leeftijd gaat in 2025 niet verder omhoog. Dat heeft minister Koolmees van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer meegedeeld.

De AOW-leeftijd wordt gekoppeld aan de levensverwachting en was tot en met 2024 al vastgelegd. Maar in het nieuwe pensioenakkoord is afgesproken dat de AOW-leeftijd minder snel oploopt dan aanvankelijk de bedoeling was.

In 2024 ligt de AOW-leeftijd voor het eerst op 67 jaar. Eerder zou dit in 2021 al gebeuren. En hoewel de levensverwachting in 2025 licht stijgt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBR), heeft de minister toch besloten de AOW-leeftijd in dat jaar niet verder te verhogen.

Overzicht
Nadert u de 66 en wilt u precies weten wanneer u recht heeft op AOW? In de onderstaande tabel ziet u het in één oogopslag.

Jaar AOW-leeftijd
2019 66 jaar en 4 maanden
2020 66 jaar en 4 maanden
2021 66 jaar en 4 maanden
2022 66 jaar en 7 maanden
2023 66 jaar en 10 maanden
2024 67 jaar
2025 67 jaar

Bijna 21 jaar
Sinds de tweede helft van de vorige eeuw neemt de levensverwachting gestaag toe. In 1950 leefden 65-jarigen gemiddeld nog 14,3 jaar. Vorig jaar was dat al gestegen naar 19,9 jaar. Naar verwachting komt daar in 2025 nog eens 0,9 jaar bij. Wie in 2025 de leeftijd van 65 jaar heeft, leeft gemiddeld dus nog bijna 21 jaar.

Meer weten
Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.11-11-2019
Kvk nummer 24216748| WFT nummer 12017952| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top