Half miljard pensioengeld niet uitgekeerd

Maar liefst een half miljard euro aan pensioengeld wordt niet uitgekeerd. Het gaat om zogenoemde ‘vergeten pensioenen’. De betreffende gepensioneerden melden zich niet bij de pensioenfondsen. Die kunnen op hun beurt de rechthebbenden niet vinden.

Een en ander blijkt uit onderzoek van televisieprogramma Meldpunt en de ombudsman van Omroep Max. Volgens de zeven grote pensioenfondsen die zijn geïnterviewd, betreft het tenminste 191.000 Nederlandse pensioenen die niet worden uitgekeerd. Hoewel het vaak om kleinere jaarbedragen gaat, zijn er ook rechthebbenden die tienduizenden euro’s laten liggen.

Mijnpensioenoverzicht.nl
In sommige gevallen zijn de gepensioneerden naar het buitenland vertrokken. Maar naar verwachting laten ook veel mensen die in Nederland wonen geld liggen. Denk u dat u of iemand in uw directe omgeving een ‘vergeten pensioen’ heeft? Kijk dan eerst eens op mijnpensioenoverzicht.nl.

Gaat het om een ouder pensioen, dan bestaat de kans dat er geen informatie is te vinden op de website. In dat geval kan het lonen om contract op te nemen met het desbetreffende pensioenfonds.

Pensioengat
Overigens is het voor iedereen verstandig om met zekere regelmaat op mijnpensioenoverzicht.nl te kijken. Hier ziet u precies hoeveel AOW en pensioen u inmiddels heeft opgebouwd. Zeker als u meerdere werkgevers heeft gehad, kan het zijn dat u meerdere kleine pensioenen heeft.

Daarmee loopt u ook kans op een pensioengat. Gelukkig zijn hiervoor meerdere oplossingen denkbaar. Zo kan het interessant zijn om pensioenen samen te voegen, als uw pensioenfonds dat toestaat.

Pensioen verhogen
Maar u kunt ook zelf stappen ondernemen om uw pensioensituatie te verbeteren. Bijvoorbeeld met verzekeringsoplossingen zoals een lijfrenteverzekering of een koopsompolis.

Als u een dergelijke verzekering overweegt, wacht dan niet te lang. Hoe eerder u begint, hoe hoger het eindbedrag of hoe lager de inleg om tot een bepaald eindbedrag te komen. Wil u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.31-01-2020
Kvk nummer 24216748| WFT nummer 12017952| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top